Dag 2 | zoektocht naar inspiratie | morning pages

Ik had het boek The Artist’s way al jaren in de kast staan. En toen Elisabeth het in Noorwegen noemde dacht ik oja. Ik doe een maandelijks mentorship van een jaar in Noorwegen. Dit leidt naar een expositie en je doet onderzoek naar je ontwikkeling in je ‘artist’ zijn. Beetje cryptisch maar ik weet niet zo goed hoe ik het anders moet uitleggen. 

Maar goed 1 van de opdrachten die we de eerste les kregen was….. de morning pages. Elke morgen gelijk nadat je wakker bent ga je drie pagina’s vol schrijven met wat er maar in je op komt. Je kunt het niet fout doen. Alles is goed. Je schrijft je gedachten op en houdt je schrijfhand op papier. Je leest het niet terug. Je blijft schrijven tot drie pagina’s vol zijn. 

Al schrijf je, ik weet niet wat ik moet schrijven drie pagina’s lang. Of ik heb helemaal geen zin om de vaatwasser straks te gaan uitruimen. Dat is ook goed. 

Het is een van de waardevolste schrijfoefeningen die ik ken. Ik wordt je bewust van mijn gedachten, van mijn ideeën, van mijn frustraties. Er komt van alles om de hoek kijken. En daardoor Ik leer mezelf beter kennen. 

Wat er eigenlijk gebeurd, is dat je je hoofd opruimt. Ik doe het gelijk na het opstaan als ik nog niet helemaal wakker ben. Ik voel me dan nog wat vrijer om het allemaal op te schrijven. En ik stop ook echt na drie pagina’s. 

Plaats een reactie