Hilde

Een beetje over mij

Creëren is mijn passie

 Zolang als ik me kan herinneren wil ik iets maken en vind ik creatieve dingen doen het leukst. Ik ben altijd aan het knutselen.

Tijdens mijn studie Kunstgeschiedenis aan de universiteit (Leiden) raakte ik gefascineerd door de portretten zoals die in de Gouden eeuw werden geschilderd. De moeite en detail die in een portret werden gestopt, bewonderde ik. Daar werd het zaadje gepland.

In 2009 ben ik mijn fotografiebedrijf begonnen in Oman. En sindsdien maak ik beelden met mijn camera. Ik vind het heel erg leuk om props, denk aan jurken, hoofddeksels enz. te ontwerpen voor mijn creatieve portretten maar geniet ook van sessies waarbij we nadenken over kledingkeuze, kleur, accessoires en haar & make-up.

hilde van der sterren reizen

Ik heb ongeveer 16 jaar in het buitenland gewoond. Op Borneo, in Oman, Moskou en Dubai en toen werd het tijd dat de kinderen Nederland gingen ontdekken. Vandaar dat er ook wel hier en daar wat Engelse teksten voorbijkomen. Soms kan ik me daar beter in uitdrukken.

Wat ik belangrijk vind voordat ik mijn camera op je richt dat ik je een beetje leer kennen. Wie ben je? Wat maakt jou jou? En hoe zou je gefotografeerd willen worden? Als je dat niet weet, dan praten we erover en door de juiste vragen te stellen komen we tot antwoorden. 

Ter inspiratie kun je bijvoorbeeld ook eens kijken op mijn Pinterest pagina. Wat voor foto’s spreken je aan? Zwart/wit of Kleur? Lichte achtergrond/donkere achtergrond? Samen komen we er wel uit..

"Ik hou van het hele fotografie proces. Van het uitdenken van de fotoshoot, het maken van de foto's, het editen EN de reactie van de klant."

Hilde van der Sterren

"Life is a journey,
not a destination."

Zoals je waarschijnlijk wel op mijn website kan zien, hou ik enorm van quotes. En dit hierboven is een van mijn favorieten. Op de foto hiernaast zie je ‘mijn tribe’ met wie ik op deze journey ben (foto credits van mij en ons gezin – Wendy de Craemer)

Awards en badges

Comparison is the thief of joy! 

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik niet van competitie hou. Maar ik vind wel dat je altijd je best moet doen en dat je op een pad van ontwikkeling moet zitten. Jezelf moet uitdagen, doelen moet stellen. Elke fotoshoot vind ik weer spannend. Niet zo zeer om het technische gedeelte maar meer zal/kan ik de foto maken die het verschil maakt. Die de klant mooi vindt en hem/haar echt dat gevoel kan geven ‘ik ben het waard’ ‘ik mag er zijn’ ‘ik word gezien’, want dat is waar ik het voor doe..

Teen/senior portrait

the portrait masters

Contemporary portrait

the portrait masters

Contemporary children portrait

the portrait masters

Children's portrait

the portrait masters