Kinderportretten

Each day of our lives we make deposits in the memory banks of our children.

Ik hou van het fotograferen van kinderen. Zo lang als ik me kan herinneren wilde ik heel graag moeder worden. Ik hou van hun onbevangenheid, hun openheid. Ik kan me ook goed in een kind verplaatsen. Ik ben zelf gevoelig wat in dit geval helpt om het gevoel van een ander aan te voelen. Je mag bij mij jezelf zijn. Ik neem de tijd. Ik heb zelf bijvoorbeeld een lichte voorkeur voor niet lachende foto’s. Ik denk omdat het ‘cheese’ gevoel me vaak wat ongemakkelijk maakte. En omdat je in een niet lachende foto vaak meer van het kind ziet (behalve dan op de foto hiernaast ;-).

Al genoeg foto's?

Misschien denk je, ja maar ik heb al zoveel foto’s van de kinderen. Op je telefoon, ergens in een bestandje op de computer? Maar heb je echt mooie tijdloze portretten? Portretten die het waard zijn om af te drukken? Portretten waar je keer op keer weer naar zult kijken. En eigenlijk steeds iets nieuws in ziet. Bevries de tijd! Leg alle kleine details van nu vast. Deze foto’s worden je alleen maar dierbaarder.

Zelfvertrouwen

Een portret sessie doet vaak heel veel met het zelfvertrouwen van een kind. Je krijgt een enorme boost. Ik zie een kind opleven tijdens de shoot en vaak helemaal als ze het resultaat zien. Samen maken we mooie foto’s. 

Je bent precies goed zoals je bent

Ook als je een beetje verlegen bent is dat prima. Zal ik je eens een geheimpje vertellen? Ik ben dat ook.  

Kijken en voelen

Elke keer dat je weer naar die mooie foto’s kijkt, voel je je geliefd. 

The depth of the love of parents for their children cannot be measured. It is like no other relationship. It exceeds concern for life itself. The love of a parent for a child is continuous and transcends heartbreak and disappointment

James E. Faust