Kinderportretten

We worry about what a child will become tomorrow, yet we forget that he is someone today. - Stacia Tauscher

Ik hou van het fotograferen van kinderen. Ik hou van hun onbevangenheid, hun openheid. Ik kan me goed in een kind verplaatsen. Je mag bij mij jezelf zijn. Ik neem de tijd. Ik heb zelf bijvoorbeeld een lichte voorkeur voor niet lachende foto’s. Ik denk omdat het ‘cheese’ gevoel me vaak wat ongemakkelijk maakte. En omdat je in een niet lachende foto vaak meer van het kind ziet (behalve dan op de foto hiernaast ;-).

Al genoeg foto's?

Misschien denk je, ja maar ik heb al zoveel foto’s van de kinderen. Op je telefoon, ergens in een bestandje op de computer? Maar heb je echt mooie tijdloze portretten? Portretten die het waard zijn om aan je muur te hangen? Portretten waar je keer op keer weer naar zult kijken. En waar je eigenlijk steeds iets nieuws in ziet. Bevries de tijd! Deze foto’s worden je alleen maar dierbaarder. En ik neem je al het werk uit handen. Ik kan ze kant en klaar leveren zodat ze alleen nog opgehangen hoeven worden.

Zelfvertrouwen

Een portret sessie doet vaak heel veel met het zelfvertrouwen van een kind. Die krijgt een enorme boost. Ik zie een kind opleven tijdens de shoot en vaak helemaal als ze het resultaat zien.

Je bent precies goed zoals je bent

Ook als je een beetje verlegen bent is dat prima. Zal ik je eens een geheimpje vertellen? Ik ben dat ook.  

Kijken en voelen

Elke keer dat je weer naar die mooie foto’s kijkt, voel je je geliefd. 

Teach your children they’re unique. That way, they won’t feel pressured to be like everybody else. 

Cindy Cashman