Frequently Asked Questions

De meest gestelde vragen en antwoorden

Kan ik ook alleen de digitale files krijgen?

Weet je, ik geloof zo in afgedrukte foto’s dat je van elke foto die je koopt, het digitale bestand erbij krijgt. Je kan ze dus gelijk op facebook zetten of er iets anders mee doen. Alle foto’s die je uitprint die blijven. Andere foto’s leven op je device en als je die vervangt dan raken de foto’s in de vergetelheid. It is not a photograph untill it is a print – Zack Arias

Stel dat ik de foto's niet mooi vind?

Heel eerlijk dat is nog nooit gebeurd. Maar stel dat dat zou gebeuren dan bied ik je een reshoot aan op mijn kosten Wat wel belangrijk is, is dat je van te voren goed nadenkt over wat je aandoet en over je makeup. Passen die bij je. Een fotoshoot als deze is meestal niet het moment om iets nieuws uit te proberen.

Wat gebeurt er als ik ziek ben?

Beterschap. Iedereen kan ziek worden. Hou me op de hoogte als je denkt dat je niet kunt komen. We zullen dan een nieuwe afspraak maken.

Moet ik een modelrelease tekenen?

Vooraf gaand aan de fotoshoot moet de modelrelease getekend worden. Je krijgt een copie van het contract, zodat je weet wat je tekent. Het is ter bescherming voor ons allebei en nou eenmaal verplicht. 

Wanneer betaal ik?

Vantevoren hebben we besproken voor welk basispakket je gaat. Je ontvangt de factuur voor de fotosessie begint. Tijdens de reveal besluit je of je meer foto’s wilt aanschaffen. Je bent van tevoren op de hoogte van de prijzen. Je koopt alleen de foto’s waar je niet zonder kunt. 

Mag ik de foto veranderen voor Facebook, Instagram enz. ?

Nee en waarom zou je dat willen? Ik heb de foto’s gemaakt en bewerkt zoals ik het het mooist vind. En omdat ik auteursrecht houd mag je aan mijn werk niets veranderen. 

Ik vind het best veel geld.

Dat klopt. Dat is het ook. Er gaan een hoop uren zitten in een fotoshoot. We hebben 3 contactmomenten. Het consult, de fotoshoot en de reveal. Daarnaast kost het uitzoeken en bewerken van de files veel tijd. En het is natuurlijk een uniek product. Er is geen andere foto van jou zoals deze. Via deze link kun je daar meer over lezen.

Retoucheren, hoe ver ga je?

Ah… een van de meest gestelde vragen. Maar dat kun je toch wel even photoshoppen. Mijn doel is altijd om zoveel mogelijk correct in camera te krijgen. En natuurlijk kunnen we praten over wat je liever veranderd zou willen hebben. Denk aan een litteken of een moedervlek. Rimpels verzacht ik een beetje. En ja ik kan je lichaamsverhoudingen ook wat veranderen. Maar bedenk dat het beste resultaat komt van goed poseren en het juiste licht.