Personal branding Mireille merle projecten

Mireille Intres nam contact met me op. Ze heeft een eigen bedrijf, Merle projecten – organisatiekracht voor vastgoed en evenementen. Haar nieuwe website (komt vandaag of morgen online). 

We hebben een afspraak gemaakt om een aantal zaken door te spreken:

  • Wat zijn de brandkleuren van haar website?
  • Welke achtergrondkleuren passen daarbij en welke kledingstijl?
  • We onderzoeken de markt: wat doen concullega’s van haar? Wat spreekt haar daarbij aan en wat niet?
  • Waar heeft ze de foto’s precies voor nodig? Voor welke pagina’s van haar website? Heeft ze ook een foto voor LinkedIn nodig?
  • Welke kant van zichzelf wil ze benadrukken?

Ik heb een Pinterest board waar we samen doorheen gaan. Hierdoor hoor ik wat je aanspreekt en wat niet. Vaak weet je niet wat je wilt totdat je verschillende dingen ziet. En zo doen we samen ideeën op. 

Ik vind het leuk om met je mee te denken. We bespreken of we alleen foto’s in de studio gaan maken of dat we ook op locatie gaan fotograferen. 

Wat de kleding betreft: we bespreken hoe je over wilt komen, wat je mooi vindt aan jezelf en welke kledingstijl bij je past bij wat je wilt uitstralen.

Daarna heeft Mireille mij haar kledingkeuze gemaild. Ik kijk mee en geef adviezen.

oude foto mireile

Voordat Mireille bij mij kwam, gebruikte ze deze foto’s (zie linkerkant). Veel mensen doen dat, ze vragen een vriend of vriendin een aantal foto’s te maken. En op zich is daar niks mis mee. Je moet al zoveel investeren als je gaat ondernemen. En om dan professionele foto’s te laten nemen is ook weer een kostenpost. 

Maar zoals ik al in een eerdere blogpost schreef, is hoe je overkomt bij je toekomstige klant heel belangrijk. Wat zeggen deze foto’s? Straalt dit uit wat ze wil bereiken met haar bedrijf? 

Ik zie een mooie vrouw, maar heb geen idee of ze een bedrijf heeft of niet? Ik kan haar ogen niet goed zien daardoor maak je geen contact, wat wel heel belangrijk is. 

Met name in deze online en snelle wereld heb je maar 1 kans om een eerste indruk te maken. So it better be a good one. 

goede kleding voor personal branding

Hier boven zie je een aantal foto’s van de kleding die Mireille me gestuurd heeft en waarvan ik denk dat ze haar mooi staan en haar de uitstraling geven die ze wil bereiken. 

Dit zijn foto’s van kleding stukken die ik haar heb afgeraden. Ik vind de kleding heel mooi maar niet voor op de foto. De grovere patronen maken haar op de foto groffer dan dat ze is. En dat straalt niet uit waar we voor gaan. 

Personal branding mireille intres door hilde van der sterren portretten

En dit zijn de foto’s die ze gekozen heeft. Daarnaast hebben we de afspraak gemaakt dat we in 2019 nog een fotoshoot op locatie gaan doen. Hiermee breidt ze dan naar bedrijfsbeeldbibliotheek uit. Mireille, ik wens je heel veel succes met je bedrijf.