Als vrouwelijke onderneemster ben je altijd met je werk bezig. Waarschijnlijk ook als mannelijke ondernemer, maar dat ben ik nou eenmaal niet ;-). Dus in de vakantie, als de kinderen nog in bed liggen (en mijn man er niet is) dan vind ik het heerlijk om lekker in bed met de laptop ideeën uit te werken. En vanochtend dacht ik, laat ik daar eens een foto van maken. 

Sinds jaar en dag doe ik mee met Ali Edwards, met haar one word. Daarbij kies je een woord dat voor je jaar staat en voor mij is het dit jaar authentiek. 

Het woordenboek zegt: au·then·tiek (bijvoeglijk naamwoord)1betrouwbaar, geloofwaardig; = echt

 

Dus vandaar dat ik dacht, met dit nieuwe jaar net begonnen, laat ik authentiek beginnen. Zo stapte ik vanochtend uit bed. Vol met nieuwe plannen en ideeën voor dit nieuwe jaar. 

  • Ik ga een jaar lang een mentorprogramma volgen in Noorwegen om naar een hoger level te komen met mijn art werk. Als alles goed gaat eindigt het in een expositie in een gallery. Zo spannend.

  • Ik wil zzp-ers gaan voorzien van sprekend beeldmateriaal voor hun websites.

  • Ik wil mooie tijdloze kinderportretten blijven maken.

  • En ik wil mooie portretten van individuen blijven maken. Om hen te laten zien dat een mooie foto van jezelf ook wat met je binnenste doet. 

Wat is er zo authentiek aan deze foto hier boven? Ik stapte echt zo uit bed. En ik laat best veel van mezelf zien, al zie je mij niet. Je ziet de foto’s van een familie fotoshoot (btw practise what you preach, doe zelf ook fotoshoots met ons eigen gezin) uit Oman boven ons bed hangen. Je kan zien dat ik heel graag een boek lees in bed. In fact, elke avond lees ik een hoofdstuk om mijn hoofd leeg te maken. Je ziet dat mijn man nog op reis is. Zijn kant is onbeslapen en zijn nachtkastje is leeg. En je ziet dat we nog steeds ‘goede’ lampen moeten vinden. Waarom laat ik je dit zien? Nou, omdat ik je een kijkje in mijn wereld wil geven. Als ik een foto van jou mag maken, dan vraag ik om je vertrouwen. Om mij te vertrouwen moet ik ook wat van mezelf laten zien. Wat zijn jouw doelen/intenties voor 2019?