Dag 4 | zoektocht naar inspiratie | muziek

Ik hoorde Bruce Springsteen op de radio in de auto. En ik realiseerde me dat muziek natuurlijk ook een enorme inspiratiebron is. Muziek heeft iets magisch. Het kan je stemming veranderen. Zowel positief als negatief. Dat is best gek als je er goed over nadenkt. Dat muzieknoten, melodie/ritme en woorden, je gevoel kunnen beïnvloeden. Het nummer ‘dancing in the dark’ geeft me altijd een enorme boost. 

En dat is vooral om de zin; you can’t start a fire without a spark. En dat is wat je nodig hebt, een spark. Een vonkje,. Dat vonkje is het startpunt. En dat is natuurlijk ook zo voor inspiratie. Door even stil te staan en dan dat vonkje te voelen, ga ik weer aan. Als het druk is in mijn hoofd dan waait het te hard voor het vonkje om een vuur te laten branden. Dan wordt het vonkje uitgeblazen. Maar zodra ik rekening hou met het feit dat ik maar een klein vonkje nodig heb dan weet ik dat het klein kan beginnen. 

.

Het andere wat mij zo aanspreekt in het lied is letterlijk, dancing in the dark. Het is vast op vele manieren te interpreteren. Maar ik zie het ook als lekker je eigen ding mogen doen in het donker. Niet zichtbaar voor een ander. Dansen alsof niemand je ziet. Gewoon lekker voor jezelf. Voor een verlegen persoon als ik, is het een fijn gevoel dat ik mijn dingen in the dark mag doen. Dat ik mag experimenteren zonder dat er gelijk een spotlicht op staat. Ik vond dat ook zo mooi aan het liedje; ik heb stiekem met je gedanst van Toontje lager. Ik heb stiekem met je gedanst, ik hoop dat je het leuk vond. Hoe lief is dat? 

Misschien wordt het tijd om een inspiratie playlist in Spotify aan te maken!

Ik ben benieuwd wat jouw inspiratie muziek is. Laat het me weten dan kan ik het beluisteren en toevoegen aan mijn playlist. 

.

“Dancing In The Dark”

I get up in the evening
and I ain’t got nothing to say
I come home in the morning
I go to bed feeling the same way
I ain’t nothing but tired
Man I’m just tired and bored with myself
Hey there baby, I could use just a little help

You can’t start a fire
You can’t start a fire without a spark
This gun’s for hire
even if we’re just dancing in the dark

Message keeps getting clearer
radio’s on and I’m moving ‘round the place
I check my look in the mirror
I wanna change my clothes, my hair, my face
Man I ain’t getting nowhere
I’m just living in a dump like this
There’s something happening somewhere
baby I just know that there is

You can’t start a fire
you can’t start a fire without a spark
This gun’s for hire
even if we’re just dancing in the dark

Plaats een reactie